header-pattern-bg

Doktorand uttagen till Forskar Grand Prix

Hallå där, Louise Karlsson, doktorand i hälsa och livsstil vid Högskolan i Halmstad. Du är en av fem finalister i Forskar Grand Prix Digital. Under Forskarfredag-veckan den 20–24 september går det att rösta på ditt bidrag och du har då chansen att bli en av två finalister som går vidare till riksfinalen.

Hur känns det att ha blivit uttagen?

– Otroligt kul och väldigt oväntat, men jag är oerhört taggad!

Varför sökte du till Forskar Grand Prix?

– Efter en digital inspirationsförmiddag i våras tillsammans med arrangörerna för Forskar Grand Prix och presentationscoachen Anders Sahlman, kände jag att det här är något för mig. När Anders gick igenom på vilket sätt man bör strukturera upp och planera en presentation, fick jag direkt en idé och sökte. Jag ser det dels som viktigt för min egen del, för att lära mig att presentera min forskning på ett extremt enkelt och kort sätt, men också för att kunna sprida min forskning och mina resultat. Alla läser kanske inte vetenskapliga tidskrifter dagligen.

Vad handlar din presentation om?

– Den handlar om min första studie där jag undersökte vilka de främsta riskfaktorerna är för att utveckla en aktivitetsohälsa, som många kallar för stressrelaterad ohälsa, och vad vi kan ta med oss från det resultatet för att främja vår hälsa.

I Forskar Grand Prix gäller det att förklara sin forskning på ett så spännande och lättfattligt sätt som möjligt. Forskar Grand Prix Digitalt är Grand Prix digitala deltävling där forskare från hela Sverige kunde skicka in sina tävlingsbidrag.

Fotnot. Louise Karlsson gick vidare till finalen i Stockholm som hålls den 25 november. Den sänds digitalt med start klockan 14 Länk till annan webbplats..