header-pattern-bg

Innovations­konferens för att skapa ringar på vattnet

Del av fokusområde Hälsoinnovation
Del av fokusområde Smarta städer och samhällen

Årets innovationskonferens förde samman forskare, studenter och samarbetsaktörer, som företag och offentliga organisationer, i Lab City på Högskolan i Halmstad den 11 september. Temat för konferensen var ”ringar på vattnet”.

I år hade Innovationskonferensen ett nytt format, med en mässa med utställare från Högskolans forskningsprogram, företag och andra organisationer samt studentprojekt. Besökarna kunde dessutom välja att ta del av en mängd korta föreläsningar om aktuell forskning.

Man i stålblå kostym talar inför en publik

Pontus Wärnestål, vicerektor med ansvar för samverkan, innovation och hållbarhet vid Högskolan, välkomnade besökarna. ”Samverkan, innovation och hållbarhet kommer att genomsyra dagens program”, sade Pontus Wärnestål och påpekade att hållbarhet väger tungt i all innovation som Högskolan i Halmstad ägnar sig åt.

Många tillfällen fanns under dagen att mötas, samtala, inspireras och dela erfarenheter och idéer med varandra.

mässa, kvinna vinrött visar något på ett bord för två personer

Vaike Fors (till höger), professor i designetnografi och ledare för forskningsprogrammet REBEL, på mässgolvet tillsammans med andra deltagare.

– Jag tycker att det blev en bra dag som jag också tror gav ringar på vattnet. Jag hoppas att såväl gäster som våra medarbetare på Högskolan fick en positiv känsla av dagen. ”Surret” och de många spontana mötena i pauserna tyder på att det var så, säger Matilda Sommelius, samverkansstrateg vid Högskolan i Halmstad och projektledare för Innovationskonferensen.

Två kvinnor i svarta kläder och en man i keps står vid gult föremål

Här visas CATFISH, ett student- och samverkansprojekt med drönarteknik för att på ett enkelt och effektivt sätt bidra till renare sjöar, vattendrag och hav.

Mässa, en man står och pratar med två-tre besökare

Eleiko, en av Högskolan i Halmstads strategiska samverkanspartner, deltog i Innovationskonferensen bland annat som utställare på mässgolvet.

Innovationskonferensen samlade över hundra deltagare. Båda fokusområdena, Hälsoinnovation och Smarta städer och samhällen, var värdar för Innovationskonferensen.

Man i mörk kostym gestikulerar och pratar inför publik.

”Vi är här för att prata, mötas och lära av varandra”, betonade Kristian Widén, ledare för fokusområdet Smarta städer och samhällen, i sitt inledningstal.

Man i mörk tröja och blått band runt halsen pratar inför åskådare.

”I dag finns chansen att komma nära alla presentatörer, ställa frågor och få kontakt”, sade Jens Nygren, ledare för fokusområdet Hälsoinnovation, i sitt inledande tal.

Text: KRISTINA RÖRSTRÖM och FELIX VALLENTIN
Bild: DAN BERGMARK